01 juli 2006

Bland folk



Igår var vi alla bjudna till Svanshall av mormor Brita. Vackert beläget vid en liten hamn i Skälderviken knallade vi in på verandan med Zigge i famnen. Ett sällskap om 8 personer som såg oss komma undslapp sig det hälsningsljud som Zigge nu tror att alla människor använder då de hälsar. Ett utdraget Ååååååååååååoooooooooohhhhhhhhhhhh följt av full fokus på honom.

Personalen kom snabbt ut med vatten till Zigge och menyer till oss. Efter lite krumbuktande över att bli bunden och ignorerad la sig Zigge under bordet och väntade tålmodigt tills vi ätit våra underbara rödspättor. En kort promenad och lite uppmärksamhet räckte för att han sedan skulle ta det lugnt igen medan vi åt dessert.

Därefter promenad i hamnen och en chans att nosa på både vatten och lite folk. Man kan tryggt konstatera att Zigge trivs bra bland folk, cyklar, båtar och stoj. Han sniffar glatt runt och försöker komma åt att hälsa på dem som kommer i närheten. Lite förnärmat tittar han på oss då vi jobbar med att lära honom att bara hälsa på dem vi väljer ut. Zigge funkar bra med allt från små barn till äldre personer, män och kvinnor samt bland framfusiga som försiktiga.

Skönt med en social hund, men lite läskigt att han alltid vill fram till alla för lite kärlek.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Var bara lugn, när han blir äldre.. läs 1-2 år då blir han blasé och vill bara hälsa på dom som HAN har lust att hälsa på. Men nu är han en valp som vill knyta goda vänskapsband med alla, för man vet ju aldrig..... vem som skall ingå i den nya flocken. Vad kul att han fungerar så bra. Det är så det skall vara, men de är ju olika till sin natur. Vilken skön semester ni har. Och vad fint ni tar hand om Zigge. Och så himla fin bloggen är.
Monika Jansson