01 juli 2006

En dag


Zigge sover numera gott i sin nya korg men på dagarna går han gärna och lägger sig i den gamla, som nu står i vardagsrummet, för lite lugn och ro. Förutom någon kissrunda under natten ligger han duktigt kvar till mellan åtta och nio. Sedan är det vanligtvis jag som går upp och tar en liten tur på gräsmattan. Därefter frukost och sedan ut igen. Vissa dagar följs vi åt de 150 meterna till brevlådan för att hämta morgontidningen. En låååång promenad för en liten hund. Efter att ha stannat halvvägs en gång för att nosa och då tappat bort mig (som fortsatte) följer han mig nu som en trogen hund hela vägen.

Väl hemma blir det frukost och tidningsläsning respektive tupplur. Efter en lugn förmiddag med fixande på tomten och lättare lunch (varvat med bus och lek) blir det oftast en eftermiddagstur till något trevligt ställe.

Väl hemma igen blir det lite vilande för Zigge avbrutet med upptåg, bus och allmän iver. Sista tokrycket vid tio på kvällen med ivrigt bus, gnagande och jagande fram tills jag och Vickan kryper till sängs och Zigge kapitulerar i sin korg.

Inga kommentarer: