14 augusti 2006

Brukshundklubben

Vi är medlemmar i Solna-Sundbybergs brukshundklubb, men inte varit där förrän idag. På måndagar har de något som kallas måndagsklubben och då får alla som vill komma dit med sina hundar och få hjälp och råd om olika slags träning.

Vi gick dit för att Zigge skulle få lite social träning, dvs vänja sig vid andra hundar. Den varan visade det sig inte heller råda någon brist på! Det fanns hundar av alla tänkbara raser och storlekar (alla bra mycket större än lilla Zigge).

Till att börja med tyckte Zigge att det var lite läskigt med en massa stora jyckar som morrade och skällde och hade sig. Som vanlig acklimatiserade han sig dock snabbt och iakttog snart med stort intresse träningsmomenten. Som avslutning på visiten fick Zigge träffa den snällaste hunden på stället, vilket visade sig vara en jättelik Rhodesian Ridgeback. Den var väldigt snäll, men också väldigt gammal och hade inte alls lust och ork att leka så som Zigge ville.

Det var skönt att se att Zigge inte är rädd för andra hundar, han har dock en sorts nyfiken respekt som förmodligen är väldigt hälsosam.

Brukshundklubben har sitt träningsområde i Ursviks motionsområde, som är ett jättehärligt skogsområde i Sundbyberg. Både jag och Henrik kände oss väldigt harmoniska efter att ha vandrat omkring med Zigge i omgivningarna, så det blir definitivt fler besök på måndagsklubben!

Inga kommentarer: