12 augusti 2006

Vardag

Nu har vi varit hemma i drygt 3 veckor och vi börjar hitta lite rutiner.

Zigge brukar börja sin dag stax innan klockan ringer och får då gosa i sängen fram tills det är dags att gå upp. En ligger kvar med Z för att hindra honom från att hoppa ner och göra den oundvikliga pölen medan den andra klär sig och sedan bär ner honom till gräsmattan. Sedan går det fort med både det lilla och det stora varefter det är frukost för alla och sedan i väg till jobb respektive dagmatte.

Hos de båda dagmattarna har Zigge det bra, det märks på hans sätt att glatt storma in i lägenheterna och börja leka utan en tanke på oss som lämnar. Han får sedan en massa uppmärksamhet, en hel del lek och promenader och även klok uppfostran.

På kvällen hämtar vi en ganska trött hund strax efter 5 och tar oss hem – efter lite lek blir det mat och sedan lite slappande innan kvällspromenad, lite dressyrövningar och sedan dags att krypa till kojs.

Hur trött han än verkar och hur mycket vi än gör med honom under kvällen får han alltid energi då vi lägger oss och far runt ett tag i lägenheten. Vissa kvällar verkar tänderna klia mer än någonsin och han gnager då på det han kommer åt. Efter ett tag går han dock och lägger sig i sin korg, som nu står i hallen, och sover hela natten. Igår märkte vi att det saknas en framtand så tandlossningen verkar vara på gång.

Inga kommentarer: