09 januari 2007

Ipren-hunden

Idag på väg till pappa i bilen lyckades Zigge troligen lirka ut en karta Ipren ur min ryggsäck. Oklart om han fick något i sig men det startade ett intensivt ringande från min sida.

Enligt internet sidan http://www.hvarsta.com/aktuellt.htm stod det att: Naproxen som finns i preparatet Ipren är mycket giftigt för hund. Det kan ge svåra mag-tarmstörningar med bildning av slemhinnesår. Vissa hundar reagerar med förgiftningssymtom redan vid små mängder, ibland med dödlig utgång.
Hua!

Giftinformationen rekommenderade kräkningar och veterinär, lokale veterinären i sollentuna hade ingen aning och de kloka på Albano (stora djurkliniken) sa att det inte var något att oroa sig för - det var så liten dos. Däremot ska man inte ge sin hund Ipren som behandling under lång tid, då ska man använda magnecyl istället.
Pust!

Det var läskigt! Ska hålla bättre rätt på prylarna i fortsättningen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Läskigt det där med vad de får tag i.... Bullen var också i trubbel, igår trasslade han in sig i en ståltråd. Den var visst flera varv runt halsen och runt benet/kroppen och hade inte husse upptäckt det så vågar jag inte tänka på vad som kunde hänt eftersom ståltråden satt fast i ena änden och börjat dras åt. brrrr.
Det är svårt att lunde-säkra omgivningen, för de tycks finna nöje i de mest konstiga ting.... mvh "Kajan" & Bullen i Karlstad