03 januari 2007

Tonåringen Zigge

Sedan vi skrev sist i november har det givetvis hänt en hel del. Zigge har hunnit gå från strulig valp till duktig och lydig valp till strulig tonåring. Det var typ 2 veckor mellan valpproblem och tonårsdito, en kort period då det var enkelt att gå i koppel och han kom då vi ropade.

Tonårstendenserna började med att han plötsligt som av misstag lyfte på ena benet när han skulle kissa (tack gode gud att han är rumsren!). Därefter började han tokskälla på allt som rörde sig. När vi fått ordning på skällandet började han snart sniffa efter tikar och nu låser han totalt när han hittar en trevlig lukt – det går då inte att kontakta honom utan det är bara att lyfta upp och bära en bit…

Det går lite långsamt med inlärningen av nya saker även om det ibland kommer ljusglimtar. Värst är att vi inte kan lita på att han kommer då vi ropar varför Zigge oftast ses i ena änden på ett koppel, det är bara i djupa skogen och på landet han får springa fritt.

Vi jobbar hårt med vardagslydnaden och just nu verkar det på väg åt rätt håll igen – även om han ibland helt verkar glömma bort att han inte kommer någon stans om han drar i kopplet. I stort sett är han en duktig kille och enligt omgivningen att betrakta som lydig. Vi är dock mer ambitiösa och jobbar vidare för att det ska bli riktigt bra med alla delar av vardagen.

Inga kommentarer: