14 januari 2007

Valputställningsrapport

Den inofficiella valpuställningen anordnad i Nyköping av Svenska Newfoundlandshundklubben gästades av omkring 700 valpar av alla de slag. Zigge trodde nog att han kommit till hundhimlen och kunde inte alls förstå varför han inte fick löpa amok och hälsa på alla andra valparna.

Zigge var ensam i sin klass hanar 6-9 månader. Det fanns dock en lundehund till på utställningen nämligen halvsystern Mira i klassen 9-12.

Vi var på plats strax efter tio och ca 3 timmar (!) senare var det dags att ledas in i ringen av husse. Zigge ville dock helst gå sina egna vägar trots husses ivriga lockande med köttbullar. Efter att domaren tittat och klämt på hunden fick vi följande utlåtande (om jag lyckats tolka kråkorna rätt):

Välutvecklad 9 mån hane. Vackert huvud. Tångbett och trång underkäke. Välkroppad. Bra ben och tassar. Typiska rörelser. Öppen svans. Utmärkt päls. Trevlig.

Med andra ord ett mycket bra exemplar för avel. På grund av bettet blev det dock inga rosetter med roliga förkortningar på. Grattis till Mira dock som sin vana trogen tog hem storslam.

Inga kommentarer: