04 mars 2007

Uppdatering

En månad går fort ibland! Sedan Alex åkte hem igen har vi hunnit med en hel del!

Zigge drabbades av en rejäl omgång diaré. Då det hela bröt ut mitt under melodifestivalens andra delfinal undrar jag om det var p.g.a. god musiksmak… Hur som blev det en väldigt springande och torkande under en natt och morgon (hur plockar man upp efter en sån urladdning i snön?). På söndagen när jag var ute och njöt av mälarens nylagda isar noterade Vickan misstänkt blod i avföringen och det bar av till Veterinären. Zigge fick dropp, maglugnandemedel, röntgen och ompyssling. Ingen större fara konstaterades så det bar av hem för ett dygns fastande följt av en diet på urkokt ris och efter ett tag fisk. Det konstiga är att Z knappt alls uppträdde hängigt utan hela tiden var sitt eget glada jag (förutom efter själva besöket hos veterinären då han var lite stukad).

Zigge har dessutom fått tillbringa mycket mer tid med sin husse. En överintensiv vinter jobbmässigt har resulterat i en månads sjukskrivning för att vila upp hjärnan och själen – som tur är ett av standardrecepten att gå promenader, hitta på roliga saker och koncentrera sig på annat.

Målet med hundträningen just nu är att få tillbaks kontakten med Z under promenader. Just nu verkar det mesta vara roligare än att lyssna på matte och husse. Det är lite kämpigt och man får slå knut på sig själv för att hitta på aktiveringar under alla promenader men långsamt blir det bättre (även om det blir en hel del bakslag). Det faktum att väldigt många tikar löper så här års gör det inte enklare direkt!

1 kommentar:

Maria sa...

Och inte att förglömma: Zigge har fått en ny kompis! Lilla, kaxiga Moa som ju är så spännande... :-)

Tack för hjälpen igår!
/Maria