16 augusti 2007

Släktbesök

Efter Morokulien fick Zigge sova gott i bilen medan vi körde mot södra Dalsland. Han vaknade till då vi förgäves snurrade genom några samhällen på jakt efter sprit (E85) till bilen och kom igång med ett ryck då vi panikbromsade framför en älg. Så mycket har jag sällan hört honom skälla – vi kom undan med blotta förskräckelsen och gladde oss åt att det var 50-sträcka där.

Väl framme hos A kunde vi som vanligt konstatera att hennes schäfer Briska inte kom överens med Zigge, Briska fick därmed spendera 3 dagar i hundgården. Kompisen Alex däremot tog som alltid glatt emot Zigge och de spenderade några bra dagar tillsammans.





Zigge fick också passa på att träffa fler av Vickans familj och se en del av Vänersborg med omnejd. Hemma hos H som har går träffade Zigge på alla möjliga spännade djur. Kor funkar ju bra på håll men närkontakten med 4 kattungar och deras sura morsa var klart läskig men efter ett tag vågade han sniffa lite – jakthund? Inte vår jycke! Slutligen kom även taxen hem, Zigge hade ju redan testat både hans mat och hans korg så det blev glad och kamratlig brottning. I 5 minuter klarade Z att hålla jämt tack vare sin smidighet mot taxens styrka men sen tog rutin och vana ut sin rätt och Z hamnade gång på gång på rygg. Taxrackaren jobbar ju faktiskt som jakthund – klart han orkar…


Slutligen åkte vi till Göteborg för att fira E som fyllt år. Hon och pojkvännen J har en trevlig och pigg hund (blandras) vid namn Rocko som tveksamt välkomnade Z i sitt hem. Z gillade inte alls läget utan satte sig under Vickan och ville mest hem. Efter en gemensam promenad blev det klart bättre och de kunde sedan lugnt vara i samma lägenhet – lärdom för den dagen!

3 kommentarer:

Linda sa...

Hej Henrik!

Vad roligt att Zigge och Igor är släkt, om än på långt håll...

Nu mår Igor prima igen och som du kanske läst börjar ensamhetsträningen arta sig. Skönt!

Linda sa...

Glömde att säga att Zigge och Igor verkar vara ungefär lika modiga :) Igor tycker också att katter är opålitliga varelser!

Anonym sa...

Så roligt med eran blogg om Zigge. Vi får snart hem en liten Lundis, och det det är jätteintressant för oss att läsa om hur er hund fungerar.
Tack för intressant läsning!