17 januari 2008

Antal Lundehundar

Kennelklubben gick igår ut med sin årliga statistik om antalet registrerade hundar i Sverige. Som vanligt snackas det mest om hur många Chihuahuaor det finns (massa nya) etc. Men som statistiknörd klickade jag såklart upp hela listan och ser att det finns 31 registrerade Lundehundar i Sverige. Klara belägg för att det är en liten ras men även troligen att många hundar ej är registrerade.

4 kommentarer:

Anonym sa...

HEJ! Kikade in på din sida. Fint!
Har också en lundis, Eriksro Mirakelmannen även kallad Manne.
Ja jag såg också på statistiken och tänkte att hur kan det komma sig, men som du säger visst liten ras men... många måste väl va oreggade?!?!? För det lät ju så himla lite.
Ha det bra.

Anonym sa...

Hej!
Hittade hit från http://www.magic.3w.se/. Fin sida. Antal registreringar som du skriver om, är inte det som visas de som registreras per år. I hundsport är det så men jag vet ju inte vart du har hittat så det kan ju vara fel.

Anonym sa...

Hej!
31 reggade i år!! Sedan får man kolla bakåt och det var 31 reggade året innan, 15+27+25+21+17+12 så runt 170-200 lundehundar skall det finnas i Sverige det är reg från 2000-2007
Med vänlig hälsning
Monika Jansson, Zigges uppfödare.

Anonym sa...

Hej, dett var lite underligt, lite kusligt, vi satt på jobbet idag o pratade om just lundehund, sen sitte rjag här o leter efter nått helt annt o hamnar här *S*

Kika gärna in till mig

www.skato.zoomin.se