09 juli 2006

En norsk och en dansk


Igår samlades grannarna längs vår väg för gemensam uppröjning och städning följt av årsstämma och grillning. Zigge avstod städningen för att undvika alla farliga maskiner men han var med från stämman och framåt.

Anledningen att skriva om detta är att värdparet har en Dansk Gårdshund vid namn Kvikk. Presentationen skedde genom att jag först hälsade på Kvikk med Zigge i famnen och att de sedan fick nosa på varandra. Zigge var inte helt imponerad och höll sig bakom mig. Kvikk ville hälsa och leka och gnällde ivrigt. Zigge såg bordet med alla människor och sprang glatt in bland alla ben för att hälsa – tätt följd av Kvikk som i sin iver puffade omkull Zigge som snabbt visade underkastelse.

Därefter satt Zigge i mitt knä eller under min stol, hela tiden uppvaktad av Kvikk som promt ville leka. Allt eftersom kvällen gick blev Zigge modigare och modigare och sökte snart själv kontakt men backade snart tillbaks då Kvikk blev för intensiv. Efter ett tag gick det tat ha dem tillsammans på gårdsplanen och Kvikk bjöd in till lekar som Zigge inte förstod varför han var väldigt försiktig och smög längs väggarna. Svansen var dock uppe mest hela tiden och delvis viftade han glatt.

När det seden serverades mat och Kvikk visade intresse för sin husses godbitar blev Zigge riktigt kaxig och försökte få den andre att leka mera. Ignorerad blev Zigge modigare och modigare, nosade Kvikk både här och där (mest där) och nafsade i svensen. Trits någre protester från Kvikk (som ledde till att Z hamnade på rygg) fortsatte Zigge och hoppade till sist upp mot ryggen på Kvikk.

Man kan konstatera att efter en försiktig start så tuffade Zigge till sig och tog till sist initiativ till lek även om han sedan inte alltid gillade Kvikks intensiva lekar. Känns som om vi har en hund som kommer att fungera väl med andra hundar (i vart fall positiva hundar), Snart kommer Vickan syster Annica med sina 2 hundar och en katt – då blir det en riktig test.

Inga kommentarer: