09 juli 2006

Hovs hallar

Hovs hallar längst ut på Bjärehalvön är en magisk plats. Där möts havet av fantastiska klippformationer som inte ännu inte hunnit berövas sina kantiga former.
Växtligheten är ganska sparsam och består främst av låg buskvegetation. Det hindrar dock inte kaprifolen att blomma för fullt bland enbuskarna och i slutet av sommaren är snåren full av saftiga björnbär.
Ett flertal stigar ner mot havet hålls öppna av såväl turistfötter som fårklövar.

Hovs hallar är ett naturreservat, men då vi bedömde risken att Zigge skulle ställa till någon skada som mycket liten fick han lov att skutta omkring utan koppel. Det var även ganska sent på kvällen och varken folk eller fä i farten. Valpen njöt i fulla drag av att följa oss i den nya och spännande omgivningen.
När stigen ner mot havet tog slut och övergick i klippor fick vi ett smakprov av vad Zigges klättrarnatur är kapabel till. Det var inte mycket tvekan om att det är det här han är född till. Han klättrade upp och ner bland stenarna och när han inte kunde komma längre på en led förstod han snabbt att backa och hitta en enklare och säkrare väg.

Själva havet var dock inte så intressant och när husse dristade sig att hoppa i det där blöta fick han en rejäl utskällning. Musslor kan man dock ha ganska kul med och nästa gång har matte lovat att fiska upp en rolig liten krabba.

1 kommentar:

peblin sa...

Hoppas det är OK om jag lånar Zigge som säkringsman :-)