07 mars 2007

Stadsträning

I måndags bar det av in till Stockholm City. Jag och Vickan skulle titta på ringar och då dagmatten var sjuk fick Z följa med.

Rask promenad till tunnelbanan fungerade fläckfritt, bra följsamhet och inget drag. Ner i underjorden var som vanligt lite läskigt i min famn men väl på perrongen var han hur soft som helst. När vi sedan skulle ombord på tåget möttes vi av två debarkerande ”frallor” (fransk bulldog) – de kom ut ur en vagn där man ej får ha hund sp jag försökte springa med Z till en annan vagn medan han drog efter frallorna… Resan i sig gick bra och Z njöt av uppmärksamhet från andra passagerare.

Efter byte kom vi till Östermalmstorg träffade vi till Z´s glädje på matte och sen bar det av till vår smed. Nu var han allt annat än följsam utan drog som bara den och ville inte alls lyssna. Efter sakta promenad kom vi fram. I butiken residerade en annan fralla – 10 månaders Gösta. Efter kort hälsning kaxade sig Zigge och hamnade direkt på rygg med en morrande hund över sig. Z verkar inte ha vett att ge sig som an ska så det tog ett tag innan det lunande ner sig. Därefter var det lugnt och efter eett tag sp gick hundarna glatt omkring och nosade på varandra. Medan vi tittade på ringar smet Z in i Göstas korg och vår förödmjukelse så kissade Z lite i Göstas korg – sicken galning! Vi gjorde hur som vår beställning och passar på arr rekommendera vår favoritsmed – Mona Fällberg.

Därefter var inte äventyret slut, nu blev det shopping med husse. Flera friluftsaffärer, provrum etc. klarades av innan vi slutligen hälsade på mitt jobb. Kul tyckte Z som försökte hoppa upp enbart på de som hade mörka kostymer den dagen. Under en lugn stund på en kollegas rum la han sig rakt ner på golvet och toksomnade…

Väl hemma blev det toklek och därefter total medvetslöshet :-)

1 kommentar:

Unknown sa...

Åååh, kan man ha hund med sig i affärer i Stockholm? Här kan man ta in honom i en enda galleria, resten av ställena är tapetserade med hundförbudsskyltar :(

Igor går bra på stan (vilket han borde lärt sig nu, vi går ju här varje dag) men har som ovana att gärna vilja hoppa upp och sätta gaddarna i färgglada påsar. Nåt som du märkt av (och kanske lyckats träna bort) med Zigge?