07 mars 2007

Träff med Bullen



Jag följer ju en del bloggar om Lundehundar (se länkar till höger). En av dem handlar bland annat om Bullen som bor i Karlstad och är 3 månader äldre än Zigge. Nu visade det sig att hans matte skulle till Stockholm på kurs och Bullen skulle med upp. Då de bor på hotell i närheten föreslog jag en gemensam promenad för att utbyta erfarenheter och för att Zigge för första gången skulle få träffa en Lundehund i ungefär samma ålder och av samma kön. Träffar han på sina kvinnliga syskon fokuserar han mest på det köttsliga mer än lek…

Vi sågs på Brukshundsklubben och efter att ha nosat lite på varandra så klättrade Z sin vana trogen upp på Bullen, något som inte gillades alls. Bullen vräkte omkull Z och morrade ilsket länge med munnen över hans hals tills Zigge efter märkligt lång tid slappnade av och gav sig.

Därefter var det idel lek och full rulle. Vi gick ner över träningsfälten och ut på ängarna där de fick springa runt lösa och busa. Inget snack om att Z fått en idol att följa. Så rolig, spännande och stor… (Z är egentligen både större och klart tyngre men från Z´s perspektiv var nog Bullen en riktig man). Bullen visade sig klart bättre dresserad än Z och kom då hans matte ropade och kunde faktiskt gå fot trots att Z försökte störa.

En timmes promenad följde i de borttinade skidspåren. Himlans kul att utbyta erfaranheter med en annan Lundehundsägare – Lundehundar är verkligen nästan som riktiga hundar, men… Många av Zigges egenarter är helt klart rasegenskaper och man glädjs åt han inte är värst på allt.

Otroligt kul att se dem skutta över fälten i snön tillsammans – samma rörelsemönster och en otrolig energi! Det var riktigt kul att umgås och efter detta somnade Zigge som en död.

Snart ska jag iväg och låna Bullen under förmiddagen så ska vi promenera och leka medan hans matte går kurs. Kul för mig och hundarna och skönt för henne – vinna/vinna eller 70/70-lösning som de sa på de gamla IT-bubblarnas dagar :-)

Man ska ha kul då man är sjukskriven!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er! Tack själva för igår och för hundpassningen idag! Kul foton, men det ser lite ut som om Bullen försöker äta upp Zigge. Jag misstänker att de haft fullt upp hemma hos dig idag, det ska bli spännande att höra hur ni haft det sen. Vi ses om ett par timmar! mvh Kajan