07 mars 2007

Dagbok Bullen och Zigge

I morse hämtade jag och Z Bullen vid deras hotell. B hade med en bur så han fick sitta i bagaget och Z i sitt säkerhetsbälte i baksätet. Efter lite ömsesidigt pipande slappnade de av och snart var vi hemma. En kort promenad för att kolla in kvarteret och göra ifrån sig gick riktigt bra. De var snabbt synkade: skällde på samma hund, kissade på samma stolpe (ibland nära att de i farten kissar på varandra) och drog åt samma håll…

Nu har vi varit inne ett tag. B började med att kolla in stället med Z i släptåg, Z finnar sig snabbt i att ha en ny chef hemma… En hel del lek och bus. Lång glad kamp om ett av Zigges gömda ben (som snabbt kom fram). Leken går till så att B springer runt med benet i munnen men Z efter, en del brottning mellan varven, sedan lite kel och så nytt spring följt av ny brottning.

Testade att beordra båda att vänta i hallen medan jag gömde lite av Bullens mat i vardagsrummet. De satt båda duktigt kvar och B fattade leken direkt. Z hade mer rutin och plockade snabbt de godbitar som låg en bit upp men snart fattade B reglerna och snart var allt länsat.

Nu har de haft en rejäl brottningsmatch utan tillhörande ben. De är hyfsat jämna men B´s rutin i brottning slår Z´s 15 % överläge i tyngd. Helt klart har de kul! Jag trivs också, kanske en hund till…

Nu har vi varit ute och gått en längre runda runt våra två fågelsjöar. Gick riktigt bra att gå med dem samtidigt, jag hade kopplat ihop kopplen vilket klart underlättade.

Jag kan nu konstatera en hel massa saker, en del får jag fundera över innan jag skriver ner dem…

När Bullen är med drar Zigge mindre, han låter B gå före. Vid hundmöten så uppträder B som Z normalt gör: drar framåt tills andra hunden är förbi, sedan tvärstop och sedan över vägen och upp i kölvattnet efter den andra hunden följt av en markering. Idag så nöjde sig Z däremot med tvärstopp och nyfiket tittande.

Bullen var i början klart fascinerad över de mängder av fåglar vi träffade på längs sjön. Han ville gärna undersöka kanadagässen närmare men efter ett tag vande han sig. Han var även mycket nöjd med det rika doftutbudet och det faktum att två av hundarna vi mötte presenterades som löptikar gjorde ju inte Sumpan sämre ur hans perspektiv.

Ett besök i hundgården var ganska avslaget, Z ville leka men B ville först kartlägga alla lukter som tinade fram ur snön…

Väl hemma var det två trötta hundar som kom fram, B sprang dock snabbt uppför alla tre trapporna och stannade vid rätt dörr. Väl inne blev det rejäl torkning, riktigt grisväder ute och det var smutsiga hundar minsann!

Nu är det full brottningsmatch hemma, de turas om att hoppa på varandra då den ena slappnat av. Som partisk husse kan jag nu glädjas åt att Z nu lärt sig brottas och nog hamnar överst minst hälften av gångerna – dock är B helt klart chefen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEJ! Jag känner också Bullen för jag är Bullens mattes storasyster. Dock har jag ingen sån där liten "skitätare" utan två stora, lurviga briarder. Så trevligt för Bullen att få en utflykt med en kompis när hans matte satt i skolbänken. Hälsningar ET

Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?