15 april 2007

Påskresa

På skärtorsdagskvällen hämtade jag en trött Zigge hos M&S. nart hade vi hämtat Vickan på jobbet och satte full fart mot Skåne. Efter 200 m hamnade vi i kö som höll ut i en timme till Södertälje… Z spanade som vanligt genom bakrutan på de förföljande bilarna men tröttnade snart och rullade ihop si för lite sömn. Resan gick annars bra fast efter halva vägen tröttnade han på ensamheten bak och tiggde om att bli släppt ur säkerhetsbältet och komma fram för att ligga vid passagerarens fötter, vilket han fick.

Väl framme på familjens torp mitt i bokskogen fick han som vanligt glädjefnatt och kunde inte sluta springa runt och busa. Han älskar helt klart den frihet han vet finns där, inga koppel och massa kul att nosa på.

Helgen spenderades med att vara en del i skogen men även att jag och V for runt och fixade saker inför sommarens bröllop. En av höjdpunkterna var nog att Z fick vara en dag med min mamma och mormor när vi körde till Danmark för att köpa sprattelvatten.

Ny ovana
Han la sig snabbt till med en ny olat när vi var där – nämligen att uppfatta inkallning som invit till lek. Nästan omöjligt att få in en busig hund som håller sig 2 – 10 meter bort. Det enda som funkade var att ignorera honom när vi gick in så att han efter ett tag kom på själv att han inte ville vara ensam. Några gånger när vi skulle köra iväg testade vi att köra utan honom och det fungerade så långt att han i vart fall oroligt sprang efter bilen – sen var det enklare (men inte lätt) att få in honom.

Slut på det roliga
På tisdagsmorgonen bar det av norrut igen och Z intog sin hoprullade position för hemfärd med en synbar besvikelse över att det var slut på semestern. Hemma väntade dessutom en ny hundkurs…

Inga kommentarer: